Як виглядає перший український панцерник Inguar-3: огляд

Підпишись на нас:

Війна спонукала українських майстрів замислитись про недостачу на українському ринку гідної військової техніки власного виробництва. Саме тому у 2022 році компанія Inguar Defence презентувала концепцію власних бронемашин.

Як виглядає перша українська машина Inguar-3: огляд

Бренд вирішив створити легку тактичну машину у версії 4х4 та 6х6. Про машину розповів керівник проєкту Inguar-3 пан Артем. До створення свого першого транспортера команда компанії працювала в сфері ремонту, а тому знала всі нюанси роботи з такою технікою.

«Ми змогли вивчити абсолютно весь парк автомобілів, які є зараз у Збройних Силах України, це і наша техніка, і закордонна, і трофейна», – коментує Артем.

Як виглядає перша українська машина Inguar-3: огляд

Для бронемашини було виділено кошти у сумі 700 тисяч доларів. Ціна машини за умови серійного виробництва — близько 16-17 млн гривень (420 тисяч доларів).

«Проєкт реалізований за допомогою інвестицій, і також вагому суму ми покрили за рахунок ремонтів. Тобто всі кошти, які ми заробляли, ми реінвестували в R&D» , — говорить керівник проєкту.

Як виглядає перша українська машина Inguar-3: огляд

Військова машина має третій клас бронювання за стандартами НАТО. Кузов захищений від кулі 7,62×54 випущеної з гвинтівки, а також підрив 8 кг у тротиловому еквіваленті міни.

Машина кардинально відрізняється від аналогічних зразків, як начинкою, так і зовнішнім виглядом. Наприклад, дзеркала у машині замінили на камери бокового огляду, звідки зображення виводиться на екрани в машині. Також машина може їхати в темноті без використання світлових елементів, такий собі «режим блекауту».

Десантне відділення розраховано на шість сидінь із протимінним захистом. На машину планують встановити захист від дронів, ймовірно, також буде створено щось типу «мангалу». На даху встановлено турель для кулемету типу Browning M2, ДШК, НСВТ і гранатомету Mk.19.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: