Український панцерник Senator перевозив поранених військових з розірваними колесами

Під час перевезення поранених військових у Харківській області у протимінно-стійкого автомобіля Roshel Senator із захистом від засідки (MRAP) було серйозно пошкоджено колесо.

Підпишись на нас:

Примітно, що встановлений на транспортному засобі пристрій Run-Flat запобіг знерухомленню автомобіля, що дозволило успішно продовжити місію.

Раніше в травні під час іншого інциденту Roshel Senator MRAP наштовхнувся на 8-кілограмову протитанкову міну. Незважаючи на потужний вибух, усі українські військові, які були на борту, вижили без поранень. Це перший задокументований випадок, коли комерційна броньована машина витримала таку атаку, що підкреслює надійні захисні можливості Senator MRAP.

Senator MRAP побудований на важкій комерційній платформі Ford F-550, що робить його кращим вибором для бойових груп завдяки простоті обслуговування. Конструкція автомобіля використовує розгалужену та налагоджену сервісну мережу автомобілів Ford, забезпечуючи ефективну та доступну технічну підтримку по всьому світу. Його високий дорожній просвіт, повний привід і турбодизельний двигун об’ємом 6,7 л забезпечують ефективні можливості пересування на різних дорогах.

Важливою особливістю Senator MRAP є його V-подібна конструкція корпусу, яка підвищує живучість під час вибухових атак, зокрема від наземних мін і саморобних вибухових пристроїв (IED). Ця конструкція включає виражену V-подібну форму, яка відводить силу вибуху від кабіни автомобіля, мінімізуючи удар і знижуючи ризик серйозних травм або смерті пасажирів. V-подібний корпус допомагає поглинати та розсіювати вибухову енергію, ще більше підвищуючи вибухостійкість автомобіля.

Канадська компанія Roshel поставила в Україну понад 1000 автомобілів Senator. З тих пір компанія стала одним з найбільших виробників бронетехніки в Канаді, виробляючи машини Senator в різних конфігураціях, включаючи Senator APC, ERV, MRAP і Senator Pickup, призначені для транспортування вантажів, систем протидії БПЛА, мінометних установок та іншого обладнання.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: