Чому багато областей України не отримають засоби протиповітряної оборони Patriot

Підпишись на нас:

Україна очікує нові засоби протиповітряної оборони Patriot і SAMP/T, однак навіть додаткове обладання не зможе гарантувати спокій Харківу, Сумам, Миколаїву та Чернігові. Таким припущенням поділився
експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке та австрійський політолог Густав Карл Грессель.

Експерти стверджують, що наразі столицю захищають два ППО Patriot, а Львівщина та Одещина мають по одному. Західні партнери пообіцяли поставити в Україну три нових Patriot, а також франко-італійські ЗРК FSAF SAMP/T. Ймовірно, що нова техніка поїде до Дніпра, Кривого Рогу, Вінниці та майбутньої бази винищувачів F-16 (зеленим на карті).

Чому багато областей України не отримають засоби протиповітряної оборони Patriot

Для інших прифронтових регіонів, наприклад, Миколаївщині, Херсонщині, Запоріжжю, Донеччині, Харківщині, Чернігівщині та Сумщині часто здійснюється «наліт» ворожих БПЛА. Саме тому на цих ділянках існує велика ймовірність виявлення і знищення західних комплексів ППО.

Водночас Грессель зазначив, що Patriot і SAMP/T не поєднуються одна з одною, оскільки мають різне програмне забезпечення, і в разі виходу з ладу однієї з систем інша не зможе її замінити. На відміну від пари Patriot і німецької Iris-T, які взаємодоповнюють одна одну.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: