Збройні Сили України отримали британські броньовані машини FV 432 та FV 434

Громадська організація «АЗОВ.ONE» та проект «Тиловики» за підтримки Фонду Притули передали партію бронетехніки 12-й бригаді спеціального призначення «Азов». Донори надали 15 бронетранспортерів (БТР) FV432 та 2 броньовані ремонтно-евакуаційні машини FV434 загальною вартістю 77 мільйонів гривень.

Підпишись на нас:

FV432 — це бронетранспортер, який перебуває на озброєнні з 1963 року і переважно використовується британською армією. Ця машина, виготовлена ​​компанією GKN Sankey, відіграла важливу роль у різноманітних військових операціях, у тому числі в операції «Гренбі», де її використовувала 7-а бригада Royal Scots.

FV432 важить 15 тонн і має 5,25 метра в довжину, 2,55 метра в ширину і 2,28 метра у висоту. Він розрахований на транспортування екіпажу з двох осіб і може вмістити до десяти додаткових солдатів. Машина броньована максимальною товщиною 12,7 мм, що захищає від вогню стрілецької зброї та осколків.

Що стосується озброєння, то FV432 оснащений 7,62-мм кулеметом загального призначення L7 як основною зброєю, а також має димовидачі для додаткових тактичних можливостей. Автомобіль оснащений багатопаливним двигуном Rolls-Royce K60, який видає 240 кінських сил, що дає йому співвідношення потужності до ваги 15,7 к.с. на тонну. Торсіонна система підвіски з п’ятьма опорними колесами гарантує, що FV432 може ефективно пересуватися по різних місцевостях.

У робочому стані FV432 має запас ходу 580 кілометрів і може розвивати максимальну швидкість 52 км/год. Ці характеристики роблять його універсальним і надійним транспортним засобом для транспортування військ і надання підтримки на полі бою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: