Універсальний боєць: Михайло Федоров показав новий наземний безпілотник

Підпишись на нас:

Для цілей фронту було розроблено чергового наземного помічника. Цього разу винахідники оборонного кластера Brave1 показали робота Ratel Н. Машину створювали для евакуації поранених з поля бою. Винахід презентував віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Наземний робот може витримувати навантаження у +400 кг, тому на ньому можна перевозити одразу декількох людей. Всі механізми працюють злагоджено та тихо, а колеса можуть долати складні перепони. Машина отримала нічні камери, щоб ефективно виконувати завдання в умовах низької видимості та вночі.

Додатковою функцією машини є її трансформація у РЕБ. Ratel Н можна обладнати РЕБ, мобільним пунктом спостереження, бойовим модулем або установкою для розмінування.

«Ratel Н уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво — військові використовують його й дають позитивний фідбек», — повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

1 коментар

  1. Окрім красоти особисто я в цьому евакуаторі не побачив ні функціональності, ні безпеки для пораненого бійця при транспортуванні. Як транспортно вантажний – так, гарний, тільки не евакуатор. Коли бачиш таке, то хочеться розробити власну модель і показати, як це має виглядати і думаю це буде чесно.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: