Російський «Ростех» представив новий протитанковий ракетний комплекс «Панцир» і мініатюрну ракету для цього ЗРК

На Міжнародному морському оборонному салоні в Кронштадті, який проходив з 19 по 23 червня, «Ростех» представив ряд оборонної продукції. Серед іншого, там була нова мініатюрна ракета для зенітно-протитанкового ракетного комплексу «Панцир», розроблена High Precision Systems. Ця ракета призначена для націлювання на безпілотники та інші невеликі повітряні загрози.

Підпишись на нас:

Крім того, на спільній виставці «Ростеха» був представлений морський зенітно-протитанковий ракетний комплекс «Панцир-МЕ», який по заявам виробника вже був протестований в реальних бойових сценаріях, подібно до наземної версії. Ще одним важливим елементом стала система контролю повітряного простору, здатна виявляти та відстежувати БПЛА на відстані до 30 км.

«Панцир» — розроблена Росією мобільна система протиповітряної оборони, яка поєднує в собі ракети «земля-повітря» та автоматичні гармати для ураження різних повітряних цілей. Ця система встановлюється на вантажівку, як правило, Урал-53234 8×8, Камаз-6560 8×8 або MAN SX45, що забезпечує високу мобільність із запасом ходу 800 км.

«Панцир» оснащений дванадцятьма пусковими установками зенітних ракет 57Е6 або 57Е6-Е, які здатні вражати цілі від 1 до 12 км. Окрім ракет, система оснащена двома здвоєними 30-мм автоматичними гарматами 2А38М із дальністю стрільби від 0,2 до 4000 метрів. Для захоплення та супроводу цілей «Панцир» використовує автономні радари та радіокоманди.

Цю систему використовують кілька країн світу, зокрема Алжир, Вірменія, Ефіопія, Екваторіальна Гвінея, Іран, Ірак, Йорданія, М’янма, Оман, Росія, Сербія, Сирія, Об’єднані Арабські Емірати та В’єтнам. Для роботи «Панциря» потрібен екіпаж із трьох осіб, його довжина становить 8,15 метра, а ширина — 2,47 метра.

На виставці також було представлено озброєння та бронетехніку спеціального призначення, зокрема пістолет-кулемет ПП-2000, десантну гвинтівку АДС для бойових водолазів, бронетранспортер БТ-3Ф та інші рішення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: