Вперше показали документ про обмеження ухилянтів у праві керування авто

Підпишись на нас:

06.08.2024 набув чинності наказ Міноборони, який затвердив форму та зміст вимог ТЦК до осіб, які ухиляються від військової служби. Цей документ є проміжною ланкою перед подачею позову до суду про “урізання” прав ухильників на керування авто.

Подробиці

У Наказі №430 від 28.06.2024 деталізовано, як саме має виглядати вимога ТЦК. Цей папір не є повісткою, а являє собою окремий документ, спрямований на забезпечення виконання вимог закону військовозобов’язаними та резервістами.

Військкоми показали шаблон документа про обмеження ухильників у праві керування авто
Шаблон

Процедура обмеження права на керування авто передбачає три етапи:

  1. Звернення керівництва ТЦК до поліції з вимогою вжити заходів до затримання/доставлення до військкомату особи, яка ухиляється від постановки на військовий облік, проходження ВЛК, візиту в ТЦК за викликом або повісткою.
  2. Відправлення незнайденим поліцією громадянам письмової вимоги про обов’язковість виконання приписів ТЦК (надсилається рекомендованим листом із повідомленням).
  3. Звернення до суду (в разі невиконання перерахованих вище вимог протягом 10 діб) з позовом про обмеження ухильника в праві керування транспортним засобом.

Суд

Служителі Феміди можуть відмовити в задоволенні позову, якщо ТЦК не зможе довести дотримання всіх встановлених процедур, а також у випадках, коли обмеження права керування позбавляє особу основного джерела засобів для існування або якщо транспортний засіб використовується у зв’язку з інвалідністю.

Висновок

Новий наказ МОУ деталізує процедуру застосування тимчасових обмежень для ухильників, яка вимагає не тільки виконання всіх юридичних формальностей, а й надання доказів у суді.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: