Rheinmetall відправить ЗСУ вісім додаткових мобільних медичних установок

Компанія Rheinmetall уклала наступний контракт на поставку восьми додаткових станцій мобільної хірургічної бригади (FST) Збройним силам України. Це замовлення, яке оцінюється в десятки мільйонів євро, є частиною «Ertüchtigungsinitiative» Федерального уряду Німеччини, спрямованої на зміцнення оборонної інфраструктури України.

Підпишись на нас:

Контракт передбачає, що компанія Rheinmetall почне постачання цих передових медичних установок у 2024 році, а всі вісім систем будуть повністю готові до роботи до кінця 2026 року. Ці станції FST оснащені сучасними медичними технологіями, включаючи рентгенівський контейнер, операційну, відділення інтенсивної терапії, що відповідає сучасним стандартам лікарні.

Для забезпечення мобільності та швидкого розгортання кожна станція FST буде супроводжуватися мобільним компонентом, що складається з трьох важких вантажних автомобілів (HGV) від Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV), включаючи причепи. Таке налаштування дозволяє легко транспортувати медичні підрозділи в різні місця за потреби.

Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall AG, висловив своє задоволення новим замовленням:

«Наші медичні заклади відрізняються високою мобільністю, швидкістю розгортання та винятковою якістю. Цей новий контракт підкреслює успіх наших попередніх поставок медичних технологій в Україну. Ми пишаємося тим, що підтримуємо українські сили нашою передовою медичною допомогою».

Окрім поставки установок FST, Rheinmetall планує навчати український персонал у Німеччині. Це сталося після подібної ініціативи у вересні 2023 року, коли Rheinmetall поставив в Україну мобільний польовий госпіталь (NATO-Role-2-Standard) із 32 ліжками для пацієнтів, включаючи вісім відділень інтенсивної терапії. Десятеро українських бійців пройшли двотижневу підготовку з монтажу, демонтажу, транспортування та експлуатації госпіталю.

Нові станції FST призначені для використання на передовій лінії, складаються з шести взаємопов’язаних контейнерів, що забезпечують комплексне медичне обслуговування, включаючи зони прийому та сортування, рентгенівський кабінет, хірургічну підготовку, хірургічне відділення та відділення інтенсивної терапії. Крім того, опорний контейнер з генератором електроенергії та резервуарами для води гарантує, що система може працювати незалежно протягом щонайменше 48 годин.

Співпраця Rheinmetall з провідними німецькими виробниками медичної техніки гарантує, що ці системи оснащені останніми інноваціями. FST відіграватимуть вирішальну роль у забезпеченні заходів із порятунку життя та стабілізації тяжко поранених військових на передовій, значно покращуючи військово-медичне оснащення України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: