Росія анонсувала нові танки Т-80БВМ: оснащені засобами боротьби з безпілотниками і «безшумним» двигуном

У нещодавньому відео, опублікованому в російській соцмережі, Росія оголосила про поставку нової версії основного бойового танка Т-80БВМ. Цей модернізований танк, тепер оснащений вдосконаленим захистом від безпілотників, незабаром може бути розгорнуто на передовій.

Підпишись на нас:

Танки Т-80БВМ оснащені додатковим захистом навколо башти та на даху, спеціально розробленим для протидії загрозам з боку БПЛА, кумулятивних гранат і керованих ракет. Ця модернізація є прямою відповіддю на зміну бойового середовища в Україні, де значно зросла загроза з боку безпілотників і передових керованих боєприпасів.

Однією з особливостей Т-80БВМ є його газотурбінний двигун потужністю 1250 кінських сил. Завдяки двигуну цей російський танк називають найтихішим у своєму класі. Завдяки особливій конструкції вихлопної системи танки практично не чути при наступі на позиції противника, забезпечуючи тактичну перевагу в раптових боях.

Російський танк Т-80БВМ

Оригінальний Т-80БВМ озброєний 125-мм гладкоствольною гарматою, здатною стріляти різноманітними боєприпасами, включаючи бронебійні кілеві стабілізовані відкидаючі снаряди (APFSDS), осколково-фугасні протитанкові (HEAT) снаряди та керовані ракети. Танк також оснащений спареним 7,62-мм кулеметом і встановленим на даху 12,7-мм важким кулеметом для додаткової вогневої потужності. Він оснащений вдосконаленою композитною бронею та реактивною бронею (ERA), щоб підвищити її живучість проти сучасних протитанкових загроз, додатково посилених системою активного захисту (APS), яка може виявляти та знешкоджувати снаряди, що летять.

Завдяки газотурбінному двигуну потужністю 1250 кінських сил Т-80БВМ може розвивати швидкість до 70 км/год на дорогах і 48 км/год на бездоріжжі. Система гідропневматичної підвіски танка забезпечує маневреність і стійкість на різноманітних місцевостях. Його бортове бойове обладнання включає складну систему управління вогнем, вдосконалену оптику та можливості нічного бачення.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: