ЗСУ отримають від Литви бронетехніку та системи протиповітряної оборони

Литва оприлюднила плани надати Україні новий пакет військової допомоги в серпні 2024 року, щоб ще більше підтримати обороноздатність України. Він включає ряд необхідного військового обладнання, відображає прихильність Литви зміцненню здатності України захищати свій суверенітет і підтримувати стабільність у регіоні

Підпишись на нас:

Міністерство оборони Литви повідомило, що ця майбутня допомога включатиме системи протиповітряної оборони малої дальності, бронетехніку та засоби боротьби з безпілотниками, яких Україна вкрай потребує. За словами міністра оборони Литви Лаурінаса Кашчунаса, ця допомога є не лише демонстрацією солідарності з Україною, а й інвестицією у власну безпеку Литви. Він наголосив на важливості внеску в «коаліцію протиповітряної оборони» на чолі з Німеччиною, США та Францією, яка відіграла вирішальну роль у підтримці зусиль України з ППО.

Пакет допомоги включатиме 14 бронетранспортерів М113, системи протиповітряної оборони малої дальності з відповідними ракетами, засоби радіоелектронної боротьби, позашляховики із запасними частинами, тягачі, навантажувачі, стрілецьку зброю, боєприпаси та різні запчастини. Ці ресурси призначені для забезпечення щоденних оперативних потреб українських сил на полі бою.

Цей останній пакет є наслідком постійної підтримки України з боку Литви протягом 2024 року. На початку цього року Литва поставила артилерійські боєприпаси, додаткові броньовані машини, системи боротьби з безпілотниками, шведські протитанкові гранатомети Carl Gustaf, системи дистанційного підриву RISE-1, компоненти для L- Навчально-бойові літаки 39ZA Albatros, а також генератори. З початку повномасштабної війни Литва надала Україні військову допомогу на 641 мільйон доларів.

Окрім військової допомоги, Литва також брала участь у випробуваннях безпілотників п’яти литовських виробників в Україні, з можливістю підписання контрактів. Уряд Литви також вжив заходів для встановлення постійних укріплень у двох місцях поблизу кордону з Калінінградською областю Росії, зміцнюючи таким чином свою національну оборону у відповідь на регіональну напруженість.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: