Продавали посвідчення водія через Viber: як аферисти виманюють гроші в українців

Підпишись на нас:

В Україні чимало громадян хочуть отримати посвідчення водія. Але не володіючи певними знаннями вони звертаються до посередників, котрі допомагають їм розібратись в певних процедурах. Дуже часто серед таких посередників трапляються і шахраї.

Такі ділки пропонують отримати документ поштою та без складання іспитів, що неможливо для оригінального документа. Днями у Головному сервісному центрі МВС повідомили про затримання групи аферистів, котрі продавали громадянам документи в телефонних месенджерах Telegram, Viber, WhatsАpp під іменем Софія Бойко.

Продавали посвідчення водія через Viber: як аферисти виманюють гроші в українців

Шахраї надсилали жертвам зроблені у фоторедакторах зображення службового бейджа, айдентики та кольорів сервісних центрів МВС, щоб отримати довіру та виманити у людини кошти. Фото жінки на документі – це світлини далекого 2016 року, коли було відкриття сервісного центру МВС в місті Сєвєродонецьк Луганської області. Сама ж жінка – це колишня співробітниця структури Головного сервісного центру МВС, котра ніколи не мала відношення до процесів в які її «втягнули» аферисти та носе зовсім інше ім’я та прізвище. Про це повідомив заступник начальника регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Києві Олександр Бойко.

На шахраїв складено протокол за статтею 358 Кримінального кодексу України. Після затримання порушникам загрожує покарання у вигляді штрафу чи до двох років позбавлення волі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: