Чи має ТЦК право вилучити посвідчення водія: пояснення юристів

Підпишись на нас:

Багато громадян до цих пір не розібрались в процесі позбавлення водія права керувати транспортним засобом через неявку в ТЦК. Наголошуємо, що особисто представник центру комплектування немає права вилучити в людини документ – дане право належить лише суду.

Якщо громадян ухиляється від призову та порушують правила військового обліку, тоді на нього направляється позов до суду, котрий і приймає рішення щодо обмежень.

Коли ТЦК подає заяву до суду з моменту виникнення підстав приходить близько 30 діб. Потім 5 днів суд вирішує питання щодо відкриття провадження в адміністративній справі. Далі суд розглядає позов у письмовому провадженні протягом 30 днів з дня відкриття провадження, а за ініціативою суду або клопотанням сторони з проведенням судового засідання.

«Якщо особа після застосування щодо неї такого обмеження все ж керуватиме транспортним засобом, це буде адміністративне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 126 КУпАП», – говорять юристи.

Після того, як громадян виконає всі правила військового обліку, тоді йому автоматично повернуть право керувати транспортним засобом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: