Росія оснастить свої танки вдосконаленими системами активного захисту

Російські військові планують посилити обороноздатність танків Т-90М «Прорив», оснастивши їх сучасною системою активного захисту «Арена-М». Замовлення на першу партію цих модернізованих танків було офіційно розміщено, повідомляє російське державне інформаційне агентство ТАСС.

Підпишись на нас:

Про це було повідомлено під час виставки оборонної техніки «Армія-2024», де відбулося вручення контракту заступнику генерального директора «Уралвагонзаводу», провідного російського виробника бронетехніки, Дмитру Семизорову.

Комплекс «Арена-М» призначений для захисту танків від протитанкових керованих ракет (ПТРК), реактивних гранатометів (РПГ) та інших снарядів. Він працює за допомогою складної радіолокаційної системи, яка постійно стежить за навколишнім середовищем на наявність загроз. Після виявлення загрози система автоматично відстежує ціль, розраховує її траєкторію та розгортає захисні боєприпаси для перехоплення та знищення снаряда, що летить.

Система «Арена-М» складається з кількох ключових компонентів, включаючи багатофункціональну радіолокаційну станцію з можливістю швидкого цілевказування, бортовий комп’ютер, панелі керування, блоки перетворення, розподільні коробки та захисні боєприпаси, розміщені в спеціальних відсіках навколо башти танка. Ці боєприпаси розроблені для стрільби по вузькій дузі, ефективно нейтралізуючи загрози до того, як вони зможуть вразити танк.

Після активації командиром танка робота системи повністю автоматизована. Радар сканує загрози, що наближаються, і після виявлення перемикається в режим автоматичного стеження. Потім бортовий комп’ютер вибирає відповідний захисний боєприпас і визначає точний час для його активації. Після пострілу боєприпас випускає зосереджену серію снарядів, знищуючи загрозу, що наближається, протягом 70 мілісекунд після виявлення. Система може скинути налаштування та бути готовою до ураження іншої цілі протягом 200-400 мілісекунд, що дозволяє їй протистояти кільком загрозам з одного напрямку.

Система «Арена-М» призначена для роботи в будь-яких погодних умовах і повинна бути ефективна вдень і вночі. Вона може працювати під час руху танка, навіть коли башта обертається. Вирішальним аспектом його конструкції є здатність підтримувати електромагнітну сумісність між кількома танками, обладнаними системою Arena-M, що працюють в одному блоці, гарантуючи, що вони можуть працювати разом без перешкод.

Інтегруючи систему «Арена-М» у свої танки Т-90М, Росія прагне підвищити живучість своїх бронетанкових підрозділів, забезпечуючи захист від все більш досконалої протитанкової зброї.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: