Відповідь на російські КАБи: ЗСУ можуть отримати від США ракети великої дальності JASSM

Підпишись на нас:

Адміністрація Байдена розглядає можливість постачання Україні об’єднаних ракет класу «повітря-поверхня» (JASSM), що може значно підвищити бойові можливості Києва в повітрі, повідомляє Politico.

Згідно з джерелами, обізнаними з цим питанням, Білий дім «відкритий» для цієї ідеї, хоча остаточне рішення ще не прийнято.

«Адміністрація зараз працює над складними деталями», — сказав Politico представник адміністрації Байдена на умовах анонімності. Міркування включають «перегляд передачі чутливих технологій і забезпечення того, щоб українські літаки могли запускати ракету вагою 2400 фунтів, яка несе боєголовку вагою 1000 фунтів».

У разі схвалення JASSM дасть Україні можливість запускати крилаті ракети на відстань понад 320 км з винищувачів четвертого покоління американського виробництва, а такими можливостями володіють лише кілька країн. Проте Пентагон відмовився коментувати, чи схвалив він цю передачу, заявивши:

«Ми розглядаємо низку варіантів, щоб задовольнити потреби України в безпековій допомозі, однак у нас немає інформації для надання».

Дебати навколо передачі JASSM є частиною ширшої тенденції постачання Україні все більш досконалої зброї.

Українські чиновники наполягали на JASSM в останні місяці, і запит надійшов до радника з національної безпеки Джейка Саллівана під час візиту українських парламентарів до Вашингтона в липні. Поштовх до цих ракет стався, коли Україна намагається протистояти використанню Росією винищувачів, які запускають плануючі бомби на українські міста з території Росії.

Однак потенційний трансфер стикається з технічними проблемами. Адміністрація працює над тим, щоб наявні в Україні літаки радянських часів і нещодавно поставлені F-16 могли ефективно запускати ракети. Крім того, поточні обмеження на використання зброї США на території Росії, залишаються в силі, що обмежує здатність України завдавати ударів по цілях.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: