Американський аналітик розповів, які панцерники допомогли ЗСУ зробити швидкий прорив російського кордону

За словами аналітика та консультанта оборонної промисловості Ніколаса Драммонда, передані США бронемашини Stryker зіграли ключову роль у триваючих військових операціях України в Курській області.

Підпишись на нас:

Пишучи на X, Драммонд підкреслив ефективність цих транспортних засобів у швидкісній та несподіваній доставці українських піхотних підрозділів, досягаючи того, що він назвав ефектом «шверпункту» — концентрованої атаки, яка прориває оборону противника.

Машини Stryker, які є частиною пакету військової допомоги США на суму 2,5 мільярда доларів, оголошеного 20 січня 2023 року, значно підвищили мобільність і тактичні можливості українських сил. Пакет включав 90 бронетранспортерів Stryker і 20 легких мінних катків (LWMR), які призначені для розчищення шляхів через мінні поля.

«Страйкери дозволили розосередженим підрозділам швидко та несподівано доставляти піхоту, досягаючи ефекту розвороту», — написав Драммонд.

Він також зазначив, що теплові датчики техніки забезпечили українському командуванню вирішальну перевагу на полі бою. Ці датчики дозволяють виявляти російські війська за межами їх здатності вирахувати наближення Stryker, дозволяючи швидко виконувати скоординовані атаки.

Stryker також сприяли ефективному розгортанню стрімкого артилерійського вогню, включно з нанесенням точних ударів з використанням армійських тактичних ракетних систем (ATACMS), які відіграли вирішальну роль у збереженні імпульсу в операціях України.

Stryker, розроблений і вироблений компанією General Dynamics Land Systems, є універсальним сімейством колісних броньованих машин. У своїй базовій конфігурації варіант БТР може перевозити до дванадцяти осіб, включаючи трьох членів екіпажу. Більшість машин оснащені баштою M151 Protector з дистанційним керуванням, озброєною 12,7-мм кулеметом M2 Browning або 40-мм автоматичним гранатометом Mk.19.

Висока швидкість і прохідність «Страйкерів» значно підвищили мобільність українських десантно-штурмових сил, уможлививши швидке передислокування та швидкі удари по російських позиціях.

Курська операція є лише одним із прикладів того, як машини Stryker були інтегровані в ширшу військову стратегію України, забезпечуючи не тільки захист і мобільність, але й технологічну перевагу, необхідну для маневрування та боротьби з супротивником.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: