Росія представила заміну для застарілих бронетранспортерів серії БТР-82

В Москві на оборонній виставці «Армія-2024» російський оборонно-промисловий комплекс представив новий бронетранспортер БТР-22 8x8. Ця машина призначена для заміни старої моделі БТР-82А.

Підпишись на нас:

БТР-22 спеціально розроблений для перевезення мотострілецьких військ на поле бою, забезпечення їх вогневої підтримки та можливості перевозити військові вантажі та буксирувати причепи. Він забезпечує захист як для бойового екіпажу, так і для обладнання, що знаходиться в машині, захищаючи їх від вогню зі стрілецької зброї, осколків мін і снарядів, а також від суворих умов, які виникають під час операцій на пересіченій місцевості.

Побудований на колісній платформі 8×8, БТР-22 є амфібією, має бойову масу 20 тонн і вміщує екіпаж з 11 осіб. Автомобіль має високий рівень балістичного захисту, який витримує кулі B-32 калібру 12,7 x 108 мм, відповідно до стандартів 5 класу OTT 9.1.12.1-2022. БТР-22 озброєний 30-мм автоматичною гарматою 2А72, яка здатна видавати до 330 пострілів за хвилину з дальністю стрільби до 1000 метрів. Крім того, він оснащений 7,62-мм спареним кулеметом ПКТМ, що ще більше підвищує його вогневу міць. Боєкомплект машини включає 300 патронів для основної гармати, що забезпечує її ефективність у тривалих бойових сценаріях. Навідник оснащений комбінованим двоканальним денно-нічним оптичним прицілом ПНК, що включає тепловізорний канал і лазерний далекомір, що дозволяє точно наводити ціль у різних бойових умовах.

Однією з особливостей БТР-22 є інтеграція системи радіоелектронної боротьби ЛГШ-689, яку Росія представила в середині 2024 року. Ця система розроблена для протидії зростаючій загрозі, яку становлять FPV-безпілотники, шляхом глушіння частот, які зазвичай використовують ці дрони. Крім того, БТР-22 оснащений дротяною бронею по всьому корпусу.

БТР-22 отримав дизельний двигун потужністю 360 кінських сил, який працює в парі з 5-ступінчастою механічною коробкою передач і 2-ступінчастою роздавальною коробкою з блокуванням диференціала. З дорожнім просвітом 475 мм БТР-22 може пересуватися по нерівній місцевості та розвивати максимальну швидкість 85 км/год. Є в БТР і незалежна система підвіски на основі торсіонної балки,.

Автомобіль також має протимінний захист, розроблений таким чином, щоб витримати детонацію до 6 кг тротилу під колесами або днищем.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: