Т-90М «Прорив» отримав від російських інженерів удосконалений захист «Сапер»

Підпишись на нас:

Російські інженери невпинно намагаються подовжити життя військової техніки. І хоча це задача не проста, але вони продовжують «начиняти» танки та іншу бронетехніку захисними елементами.

Т-90М «Прорив» отримав від російських інженерів удосконалений захист «Сапер»

Останньою розробкою можна назвати
оснащення бойового танка Т-90М «Прорив» саперною системою, що було продемонстровано на виставці «Армія 2024».

Даний танк належить до найсучасніших примірників російської бронетехніки, котрий отримав модернізацію. Танк використовують для наступальних дій, а тому його броня має витримувати доволі сильний супротив. Саме тому Т-90М оснастили саперною системою для розчищення мінних полів «Сапер». Комплекс шляхом механічного впливу, що створює детонуючий тиск, створювати зони безпечного проходу в полях, де противник встановив протитанкові міни.

Т-90М «Прорив» отримав від російських інженерів удосконалений захист «Сапер»

Таким чином комплекс обладнали ланцюгами й роликами, що призначені для детонації мін перед танком, мінімізуючи загрозу для основної техніки. На додачу танк має магнітні випромінювачі, які впливають на міни, активуючи їх з безпечної відстані. У разі, якщо міни не спрацьовують від впливу магнітного поля, в дію вступають важкі металеві котки, які тиснуть на ґрунт, руйнуючи неактивовані вибухові пристрої.

Яким буде результат такої модернізації – дізнаємось згодом. Але відомо одне, що окупанти планують більш ефективно долати перешкоди та мінні українські поля.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: