ЗСУ отримають більше вдосконалених САУ «Богдана 4.0»

Про нарощення виробництва гаубиці «Богдана 4.0» і активне її розгортання в бойових діях проти російських військ, розповідають різні іноземні ЗМІ.

Підпишись на нас:

«Богдана 4.0» це вдосконалена версія гаубиці 2С22. 155-мм самохідна гаубиця, встановлена ​​на вантажівці Tatra Phoenix 8×8 і має вдосконалені системи націлювання, покращений радіус дії та можливості швидшого розгортання.

Також нова САУ має покращену броньовану кабіну, яка за своєю конструкцією схожа на бронетранспортер «Варта» виробництва української компанії «Українська броня» і захищена від вогню зі стрілецької зброї та осколків.

Також «Богдана 4.0» отримала напівавтоматичну систему заряджання, схожу на ту, що встановлена в французькій CAESAR. Це значно підвищує її скорострільність снарядами калібру 155 мм, що дозволяє вести вогонь широким спектром сумісних зі стандартами НАТО боєприпасів. Гаубиця має мінімальну дальність стрільби 780 метрів, що робить її ефективною навіть на близькій відстані, а максимальна дальність стрільби досягає 42 кілометрів стандартними боєприпасами. При використанні реактивних снарядів цю дальність можна збільшити до 50 кілометрів. Ще «Богдана 4.0» здатна стріляти снарядами M982 Excalibur і може підтримувати швидкість стрільби 5 пострілів на хвилину.

«Богдана 4.0», як і французький CAESAR, оснащена напівавтоматичною системою завантаження. (Джерело фото: Telegram ВМС України)
«Богдана 4.0», як і французький CAESAR, оснащена напівавтоматичною системою завантаження. (Джерело фото: Telegram ВМС України)

«Богдану 4.0» часто порівнюють із CAESAR французького виробництва, яку високо оцінили за її ефективність у різноманітних військових конфліктах. Хоча обидві системи мають схожі характеристики, такі як мобільність і легкість розгортання, «Богдану 4.0» була спеціально розроблена для задоволення тактичних вимог Збройних Сил України. Однією з ключових переваг «Богдани 4.0» перед CAESAR є її інтеграція з місцевими системами командування та управління, що забезпечує безперебійний зв’язок та координацію з іншими українськими військовими засобами. Крім того, конструкція «Богдану 4.0» оптимізована для складних рельєфів і логістичних умов різноманітних ландшафтів нашої країни.

Крім того, локалізоване виробництво Богдани 4.0 забезпечує більш стійкий ланцюжок поставок, зменшуючи вразливість українських військових до збоїв у постачанні іноземної зброї.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: