Армія США випробовує унікальний всюдихід 4X4 M1301 для повітряно-десантних операцій

На офіційній сторінці 101-ї повітряно-десантної дивізії були оприлюднені фото з операції «Смертоносний орел», проведеної 19 квітня 2024 року. Під час цієї операції була задіяна потужна і універсальна піхотна машина (ISV) M1301. Командна група провела операції по обходу поля бою та висадці транспортних засобів, підкресливши вирішальну роль ISV у підвищенні мобільності та живучості бойової групи мобільної бригади.

Підпишись на нас:

ISV, розроблений GM Defense на основі середньорозмірного пікапу Chevrolet Colorado ZR2 2020 року. Його легкий універсальний дизайн у поєднанні з 90% комерційних готових деталей (COTS) робить його універсальним і економічно ефективним рішенням для армії.

Вага позашляховика 2270 кг. Він сконструйований для швидкої наземної мобільності. Його можна завантажувати на підвісці вертольота UH-60 Blackhawk або транспортувати всередині CH-47 Chinook. Транспортний засіб розрахований на перевезення до дев’яти солдатів та їхнього спорядження, що робить його ідеальною платформою для маневрування загонів як у міських, так і в інших складних умовах.

ISV оснащений 2,8-літровим дизельним двигуном Duramax, який видає 186 кінських сил і 500 Нм крутного моменту. Цей двигун працює у поєднанні з шестиступінчастою коробкою передач GM Hydro-Matic 6L50 і двошвидкісною роздавальною коробкою GM AutoTrac.

GM Defense 4X4 All-Terrain M1301

ISV дозволяє солдатам швидко проникати у вороже середовище. Крім того, він протистоїть стратегіям запобігання доступу, які використовують супротивники, гарантуючи, що сили США зберігають мобільність навіть у спірних районах. Модульна конструкція автомобіля також підтримує різноманітні комплекти для конкретних місій, включаючи опції для евакуації поранених, нічні операції з інфрачервоним освітленням і кріплення для важкої зброї.

Армія США має амбітні плани щодо ISV. Відповідно до контракту, укладеного в червні 2020 року, армія планує розгорнути 649 машин до 2025 року. До квітня 2023 року вже було поставлено 300 машин, а п’ять бригад оснащені та готові до розгортання. ISV, офіційно позначений як M1301, також доступний у стандартному та повністю електричному варіантах, а майбутні оновлення включають озброєну версію, оснащену кулеметом калібру .50.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: