Давно обіцяні різними країнами системи Patriot ще не поставлені в Україну

З наближенням нового навчального року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив на нагальній необхідності захистити українські міста та дітей від російського ракетного обстрілу.

Підпишись на нас:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що деякі системи протиповітряної оборони Patriot, які партнери обіцяли Україні, досі не поставлені, що виявило розрив між оголошенням партнерів про військову допомогу та її фактичним наданням.

Системи Patriot є життєво важливими для протиповітряної оборони України, щоб протистояти ракетам, які використовує Росія для знищення критичної інфраструктури та цивільного населення. Президент України Зеленський заявив , що для повного захисту від ракетних атак Росії Україні потрібні 25 систем ППО Patriot.

Кулеба під час неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі 29 серпня закликав партнерів з Європейського Союзу прискорити надання обіцяної військової допомоги, зокрема систем ППО Patriot.

«Ці речі після двох з половиною років війни повинні працювати як швейцарський годинник без будь-яких затримок у найефективніший спосіб», — заявив він.

Міністр підкреслив гостру потребу в ЗРК на початку нового навчального року.

«Ми маємо захистити наші міста, ми маємо захистити наших дітей», – сказав Кулеба.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: