ЗСУ можуть найближчим часом отримати найсучасніший варіант ЗРК Patriot від Румунії

Міноборони Румунії подало до парламенту для обговорення та голосування на майбутній осінній сесії законопроект про передачу Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot, повідомляє Румунська служба Радіо Свобода. Сесія розпочнеться 2 вересня 2024 року.

Підпишись на нас:

Раніше цього літа президент Зеленський заявив, що Україні потрібно 25 систем Patriot для захисту неба та щонайменше 7 для безпеки ключових міських районів. «Патріот» — єдина в Україні система, здатна перехоплювати російські балістичні ракети.

Запропонований міноборони Румунії закон передбачає передачу Україні однієї із семи румунських систем Patriot у конфігурації 3+. Повідомляється, що конфігурація 3+ є найсучаснішим варіантом системи і використовується США та майже 20 іншими союзниками.

Із семи систем Patriots у конфігурації 3+ Румунія, закуплених у США, чотири системи вже прибули до Румунії, а дві з них працюють. Очікується, що ще три прибудуть найближчим часом.

Конфігурація Patriot 3+ включає високоефективні радіолокаційні системи та передові ракети-перехоплювачі PAC-3, здатні вражати балістичні ракети на відстані до 20 кілометрів. Кожна батарея містить чотири ракети PAC-3, що є покращенням у порівнянні з попередньою версією PAC-2, яка містила лише одну.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: