Rheinmetall розробляє безпілотну військову вантажівку HX з управлінням за допомогою штучного інтелекту

Команда компанії, що складається з представників відділу досліджень і технологій Rheinmetall Landsysteme GmbH і Rheinmetall Canada Inc., завоювала перше місце в категорії «Автоматизований конвой» на Європейському випробуванні наземних роботів 2024 (ELROB). Їхній успіх став можливим завдяки поєднанню вантажівки HX і комплекту автономної роботи PATH.

Підпишись на нас:

Набір автономії PATH, також відомий як «PATH A-Kit», — це навігаційна система з підтримкою штучного інтелекту, яку можна інтегрувати майже в будь-який транспортний засіб. Ця система була успішно випробувана на різних платформах, включаючи сімейство роботів Mission Master. Його, зокрема, використовували під час випробувань автономності безпілотних наземних систем в Естонії в 2023 році. На ELROB 2024 PATH A-Kit автономно керував двома транспортними засобами логістики HX у сценарії конвою, обидва з яких також були оснащені системами дротового керування.

ELROB — міжнародний конкурс у сфері робототехніки, сенсорних технологій та автономності, який проводиться кожні два роки. Учасники, це університети, а також цивільні та військові виробники, які змагаються, щоб продемонструвати можливості сучасних роботів. 12-й захід проходив з 24 по 28 червня 2024 року в Технічному центрі наземних транспортних систем, інженерії та загального обладнання Збройних сил Німеччини (WTD 41) у Трірі, у якому взяли участь 19 команд. Дочірні компанії Rheinmetall змагалися як у тактичному сценарії лідер-послідовник, так і в реальному житті.

Завдання на 2024 рік були значно складнішими, ніж на попередньому конкурсі. Автономним машинам і командиру колони доводилося долати динамічні перешкоди, альтернативні маршрути та різні електромагнітні перешкоди. Незважаючи на ці труднощі, система показала себе відмінно, виконавши всі завдання.

Автомобілі HX зіткнулися з одинадцятьма різними перешкодами на трасі довжиною 6 км, включаючи вузькі стежки, переходи між дорогою та бездоріжжям, навігацію через густі ліси, перешкоди зв’язку, рух заднім ходом та уникнення перешкод:

«Курс був дуже складним, але наші результати демонструють, що набір Rheinmetall PATH-A готовий до реальних випадків», — сказав Пол Рокко, керуючий директор Rheinmetall Provectus, компанії, придбаної Rheinmetall Canada у 2019 році.

Несподівано організатори ввели до колони додатковий транспортний засіб, вимагаючи, щоб наступна вантажівка зменшила швидкість і об’їхала її. Колона також була розділена, що потребувало дистанційного керування вантажівкою, що йшла паралельно, і зміни конфігурації конвою з вантажівкою з дистанційним керуванням як новим лідером:

«Сценарій ELROB 2024 був набагато складнішим, ніж сценарій 2022 року», — зазначив Себастьян Ельзе, керівник проекту відділу досліджень і технологій Rheinmetall Landsysteme.

Незважаючи на ці перешкоди, команда пройшла більшу частину маршруту в режимі конвою без GPS, завдяки здатності системи працювати в середовищах, де немає GPS:

«Це вперше ми продемонстрували цю особливу можливість, яка є суттєвим оновленням для комплекту PATH A», — сказав Люк Брюне, директор з робототехніки та автономних систем Rheinmetall Provectus.

Система плавно переходила між режимами з підтримкою GPS і без GPS, без втрати функціональності.

Окрім оцінюваних сценаріїв, для відвідувачів, у тому числі для військових генералів, офіційних осіб Федерального міністерства оборони Німеччини, Федерального управління інформаційних технологій і підтримки без відриву від служби Бундесверу (BAAINBw) і WTD41, були проведені демонстрації автономного водіння. Транспортні засоби, які були представлені та доступні для демонстрації, викликали значний інтерес у відвідувачів.

Проект InterRoC, запущений чотири роки тому, спрямований на розробку вимог клієнтів до майбутніх автономних логістичних транспортних засобів. Він продовжує розвиватися під керівництвом BAAINBw, створюючи військові вантажівки HX2, оснащені комплектами автономності та системами дротового керування, що працюють за принципом «лідер-слідувач». Для цьогорічного конкурсу було встановлено набір автономії PATH, розроблений Rheinmetall Canada, що дозволило Rheinmetall запропонувати повністю інтегроване рішення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: