Чому новий акумулятор може раптово розрядитись: експерти назвали кілька причин

Проблемами із старим АКБ нікого не здивуєш. Однак навіть новий пристрій може завдати автомобілісту неприємностей. У деяких ситуаціях акумулятор може швидко розряджатися або перестати працювати. Звичайно, не можна виключати, що батарея спочатку була бракована. Проте є й інші причини. Розберемося, чому це відбувається.

Підпишись на нас:

Отже, різкий розряд батареї може статися з кількох причин. Перша пов’язана із генератором. Якщо він зламався, то АКБ не заряджатиметься під час руху. Наступна – це температурні перепади. Особливо часто водії зіштовхуються із розрядом акумулятора взимку. Це відбувається через те, що щільність електроліту знижується. А навантаження на АКБ, у свою чергу, зростає. Ще у батареї може статися коротке замикання. У цьому випадку доведеться придбати новий пристрій.

Крім того, акумулятор може швидко розряджатися через те, що стартер бере більше струму. Визначити проблему можна за наявності сторонніх звуків під час запуску ДВЗ або запаху спаленої ізоляції. Зрештою, автомобіліст може просто неправильно підібрати батарею. Щоб захиститися від швидкого розряду АКБ, фахівці радять робити більше тривалих подорожей. Якщо це неможливо, то потрібно заряджати батарею за допомогою спеціальних пристроїв. Також не буде зайвим перевіряти рівень електроліту та його стану, якщо акумулятор обслуговується.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: