ЗСУ вперше показали модернізований танк Leopard 1: покращений захист від безпілотників

В ЗСУ показали нещодавно модернізовані танки Leopard 1A5V. Це стало першою публічною демонстрацією модернізованих машин часів холодної війни.

Підпишись на нас:

Модернізовані танки, які тепер є частиною 5-ї окремої танкової бригади ЗСУ, показали на фото та відео, які поширили українські військові.

Танки були оснащені додатковою бронею та захисними екранами, щоб протистояти загрозі ворожих безпілотників FPV на полі бою. Удосконалення включають динамічну броню (ERA), яка покриває всю лобову проекцію машини, включаючи нижню лобову частину, башту та борт корпусу. З’єднання башти з корпусом, яке є вразливим місцем, також отримало додатковий захист.

Ключовою особливістю оновлення є комплексна система сітчастого екрану, призначена для зниження ефективності ворожих безпілотників під час бою. Ці засоби захисту пропонують додатковий рівень безпеки для екіпажу, який стикається з дедалі більшими викликами передових безпілотних літальних систем, які використовують російські війська.

Модернізований Leopard 1A5VУкраїнські військові високо оцінили танки Leopard 1:

«Ідеальна машина для війни. Ідеальна машина для знищення ворога», – зазначили вони.

Leopard 1, відомий своєю якістю, стабільністю та витривалістю, розвиває швидкість до 70 км/год і веде влучний вогонь на дальності до 4 кілометрів.

Leopard 1, спочатку розроблений під час холодної війни, більше не перебуває на озброєнні німецької армії, але значна кількість цих танків доступна на складах країн-партнерів. Однак залишається одна проблема: забезпечення боєкомплектом 105-мм нарізної основної гармати танка, проблема, яка може ускладнити їх подальше використання в сучасному бою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: