Росіяни заявили, що швидко відновили танк Т-90М “Прорив” після влучання десятків дронів ЗСУ

Підпишись на нас:

“Уралвагонзавод”, за запевненнями російських ЗМІ, зміг відновити танк Т-90М “Прорив” за 4 тижні після влучання 26-и українських дронів-камікадзе ЗСУ. Екіпаж при цьому нібито залишився в живих.

Росіяни похвалилися відновленням танка Т-90М "Прорив" після влучання 26 дронів, проте західні експерти сумніваються

Ця бравурна заява породила в експертного співтовариства низку запитань, перше з яких стосується причини, через яку фахівці “Уралвагонзавода” взялися за роботу, що зазвичай виконує польовий рембат. Другий незрозумілий момент стосується причини, через яку практично знищений після влучання 26 дронів танк не залишили на запчастини, а вирішили відновлювати (раніше окупанти використовували набагато менш пошкоджені Т-90 як “донори запчастин”).

Цей випадок може свідчити про невідповідність заявлених обсягів виробництва танків на “Уралвагонзаводе” реальним потребам армії РФ. На папері підприємство може випускати до 200 нових танків на рік, проте лише 30 з них де-факто є новими, а решту збирають зі старих вузлів і агрегатів.

Росіяни похвалилися відновленням танка Т-90М "Прорив" після влучання 26 дронів, проте західні експерти сумніваються

Цей приклад також може свідчити про маніпуляції статистикою. Під “випуском” можуть матися на увазі не тільки виробництво і модернізація, а й відновлення пошкоджених танків, що дає змогу російській стороні заявляти про високі показники складання. При цьому сторонні експерти зі Шведського інституту FOI визнають здатність всієї російської оборонки випускати не більше 520 танків на рік, з урахуванням модернізованих машин.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: