Індія передає снаряди Україні попри невдоволення Москви

Підпишись на нас:

Індія постачає боєприпаси Україні всупереч невдоволенню Росії, стверджує Reuters. Журналісти інформагентства розкрили канали поставок і деталі співпраці з індійськими збройовими компаніями. Згідно з озвученими даними, європейські замовники постачали індійські артилерійські боєприпаси в Україну понад рік.

Індія передає снаряди Україні попри невдоволення Москви

Кремль порушував питання про постачання зброї двічі, зокрема на липневих переговорах МЗС двох країн. У Нью-Делі відхрещуються від продажу снарядів Україні, що спростовують незалежні експерти, згідно з якими кожен сотий боєприпас ЗСУ вироблено в Індії та імпортовано в Україну через треті країни на кшталт Італії та Чехії.

Італійська група MES купує порожні снаряди у Yantra India і наповнює їх вибухівкою. Протягом лютого-2022 – липня-2024 року остання з названих компаній експортувала 155-мм снаряди на $35 млн. Британська група Dince Hill придбала боєприпасів з Італії на $6,7 млн для їхньої подальшої передачі ЗСУ.

Інший канал поставок пов’язаний із Чехією. У травні індійські 125- і 120-мм боєприпаси доставлено в Україну стараннями холдингу Czech Defence Systems.

Влада Індії розглядає російсько-українську війну як можливість для розвитку свого оборонного сектора. Зазначається, що протягом 2022-23 рр. індійський експорт боєприпасів до Чехії, Італії, Словенії та Іспанії становив $2,8 млн доларів. Наразі цей показник збільшився більш ніж у 60 разів, до $135,25 млн.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: