Україна обійшла Європу за темпами виробництва артилерійських систем

Підпишись на нас:

Україна наростила випуск артсистем завдяки збільшенню кількості профільних підприємств і залученню зарубіжних комплектуючих. Зокрема, щомісячне виробництво колісних самохідок 2С22 “Богдана” на початку осені-2024 сягнуло 16 одиниць (+6 шт., як порівняти з квітнем).

Україна обійшла Європу за темпами виробництва артилерії
САУ “Богдана”

За словами польського оглядача Адама Сверковського, збільшення виробничих потужностей зумовлене залученням серйозних грошових інвестицій, залученням приватних заводів на додаток до державних і використанням сучасних технологій. Так, складання згаданих вище гаубиць “Богдана” здійснюється на шасі цивільних вантажівок Tatra Phoenix і б/в техніки, яку поставляють із Чехії, що позитивно позначається на швидкості виробництва.

За описаною вище схемою випускаються РСЗВ “Буревій”, в основу яких також покладено платформу Tatra. Ці заходи забезпечують перехід України від пострадянських артсистем до сучасних 155-мм гаубиць.

Україна обійшла Європу за темпами виробництва артилерії
РСЗО “Буревій”

Збірка 16-и систем “Богдана” на місяць робить Україну лідером Європи за темпами виробництва артилерії в Європі. Зі складнощів варто відзначити дефіцит стволів і низки інших комплектуючих.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: