В СТО пояснили, навіщо автовиробники закривають акумулятори пластиковими кожухами

На багатьох сучасних автомобілях штатна акумуляторна батарея розміщується під пластиковим кожухом. Щодо цього моменту ходить чимало суперечок та різних припущень. Але насправді такий підхід виробників цілком простий і обґрунтований рядом конструктивних особливостей ТЗ, а також прагненням захистити деякі деталі. Про це розповів власник СТО.

Підпишись на нас:

На сучасних автомобілях дедалі частіше підкапотний простір закривається пластмасовими накладками. Все це зроблено, щоб мінімізувати доступ рядового водія до силового агрегату, навісного обладнання та інших конструктивних елементів. Такий підхід виробника обумовлений тим, що необізнаній людині немає особливої ​​потреби лізти до тих агрегатів, у технічній частині яких він нічого не розуміє, оскільки за незнанням може просто нашкодити.

Приблизно такий самий підхід передбачається і у випадку зі штатною акумуляторною батареєю. На сучасних ТЗ немає особливої ​​потреби в доступі до АКБ, оскільки цей елемент не обслуговується і просто потребує періодичної заміни. Це стосується моментів, коли вся електроніка в машині перебуває у справному та працездатному стані. У такому разі зайвий раз чіпати акумулятор немає потреби, тим більше, що відомо чимало випадків, коли через неакуратні дії автомобілісти самі провокували коротке замикання.

Також підхід із закриттям акумулятора у пластиковий кожух обумовлений тим, що останнім часом автомобілісти прагнуть підтримувати всю машину в чистому стані. Іншими словами, миттю моторного відсіку також приділяється особлива увага. Щоб у процесі не залити акумулятор водою і не спровокувати те саме замикання контактів, батарею ховають у кожух. Окремо хотілося б поговорити, що додатково цей допоміжний елемент захищає саму АКБ.

У процесі роботи двигуна в підкапотному просторі можна спостерігати сильний перепад температурних режимів. Щоб захистити від цього акумулятор, її краще утримувати в захисному кожусі, не дозволяючи АКБ перегріватися. Приблизно те саме стосується і сильних заморозків. У таких умовах додатковий пластиковий кожух не дозволяє промерзати акумулятору і, як наслідок, повністю висаджуватися через негативну температуру повітря.

Ну і останнє, на що хотілося б звернути увагу, це кріплення самого акумулятора. Для справної роботи всієї електроніки в машині дуже важливо, щоб усі елементи перебували у нерухомому стані. Це мінімізує втрату струму, а також гарантує, що в якомусь місці не з’явиться оголений контакт. Іншими словами, виробник, поміщаючи акумулятор у кожух, робить надійну фіксацію батареї та підключених до неї дротів, не допускаючи розбовтування контактів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: