Porsche зробила новий прорив: створено 6-тактний двигун, який потужніший і ефективніший за 4-тактний

Як повідомляє портал IT Zine, компанія Porsche розробила новий шеститактний силовий агрегат. Даний двигун обіцяє бути значно потужнішим і ефективнішим за традиційний чотиритактний мотор. Німецький виробник запатентував нову технологію. Вона передбачає додавання двох додаткових тактів із використанням інноваційної конструкції.

Підпишись на нас:

Як відомо, у більшості сучасних моделей під капотом встановлені чотиритактні двигуни. У них поршень виконує 4 рухи за 2 обороти колінчастого валу. Таким чином завершується цикл, а енергія горючої суміші перетворюється на механічну роботу. Машина рухається саме на кожному 4-му такті. У новому двигуні, який розробив німецький бренд, додається ще один цикл стиснення і згоряння за рахунок зміни довжини ходу поршня. Цього компанія змогла досягти за рахунок ексцентрикових шестерень. З їх допомогою поршень глибше опускається в циліндр для додаткового такту.

6-тактний двигун

Головною перевагою новинки є наявність 2 тактів потужності замість одного. Виходить, що кожен 3-й оборот колінчастого валу силовий агрегат генерує такт потужності. У стандартних чотиритактних двигунів це відбувається лише раз за 4 обороти. В результаті зростає коефіцієнт корисної дії та потужність. Поки що компанія ще не розпочала серійне виробництво новинки, адже спочатку потрібно зрозуміти, чи відповідає вона сучасним стандартам викидів. Але якщо це станеться, це стане важливим кроком у розвитку виробництва двигунів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: