В Україні провели дослідження бензину: де виявлено пальне найгіршої якості

Підпишись на нас:

В Україні триває подорожчання бензину, незважаючи на зниження світових цін на нафту. Інститут споживчих експертиз провів масштабне дослідження якості бензину А-95 на найбільших українських АЗС. Результати описані нижче.

Подробиці

Після аналізу взятих зразків з’ясувалося, що якість бензину варіюється. Експерти розділили зразки на три групи: “зелену” (таку, що відповідає стандартам Євро-5), “синю” (на межі допустимих значень) і “червону” (таку, що не відповідає стандартам).

В Україні провели дослідження якості бензину: які заправки найкращі

Більшість великих мереж, таких як SOCAR, AMIC Energy і ОККО, показали хороші результати, тоді як окремі оператори з регіонів продали бензин низької якості.

Особлива увага приділялася октановому числу і вмісту сірки, які є ключовими показниками якості палива. Найкращі результати було зафіксовано у SOCAR, де октанове число бензину становило майже 96 одиниць. Високу якість палива також підтвердили Укрнафта, AMIC Energy і KLO.

В Україні провели дослідження якості бензину: які заправки найкращіВ Україні провели дослідження якості бензину: які заправки найкращі

Таким чином, якість бензину на великих АЗС залишається високою, проте в регіональних мережах ситуація виглядає плачевною.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: