Іспанія суттєво модернізує свої системи ППО: впроваджується нова технологія IFF

Компанія Indra підписала рамкову угоду з Міністерством оборони Іспанії щодо модернізації наземної системи протиповітряної оборони (GBADS) іспанської армії. Цей контракт передбачає оснащення системи технологіями Identification Friend or Foe (IFF) із покращеним шифруванням, що сприятиме розвитку можливостей протиповітряної оборони Іспанії.

Підпишись на нас:

Система ППО іспанської армії в основному складається з норвезьких NASAMS, які країна планує вдосконалити для запуску ракет AIM-9X Sidewinder і AMRAAM-ER, а оновлення NASAMS 3 додає мобільні пускові установки, які можуть взаємодіяти з системами Patriot. Іспанські підрозділи NASAMS зараз розгорнуті в країнах Балтії, надаючи підтримку ППО в Естонії та Латвії у відповідь на вторгнення Росії в Україну.

Система IFF  виконує функцію вторинного радару, який опитує літаки, щоб відрізнити дружні сили від потенційних загроз. Він надсилає зашифровані сигнали, які реагують лише на платформи з правильними кодами, забезпечуючи точну ідентифікацію та обізнаність про ситуацію. Ця технологія життєво важлива для запобігання дружнього вогню та забезпечення координації під час операцій.

Компанія Indra виграла контракт і буде впроваджувати радіолокаційні системи Mode 5/S IFF з підтримкою «Режиму 5», стандарт НАТО та союзників, який замінює застарілий «Режим 4» і містить розширені функції безпеки, що робить його більш стійким до перехоплення. Криптографічне обладнання, вбудоване в запитувач, часто змінює коди для додаткової безпеки.

«Режим 5» надає додаткові дані, такі як місцезнаходження літака, ідентифікаційний номер і позивний, зібрані за допомогою вибіркових опитувань, які зменшують непотрібні радіовипромінювання, що дозволяє виконувати операції непомітніше.

«Режим 5» надає додаткові дані системі ППО

Згідно з контрактом, Indra інтегрує нові системи IFF у центри управління вогнем існуючих центрів зенітної артилерії легкої та середньої величини за допомогою відповідних радарів малої та середньої дальності. Indra також модернізує інтелектуальні термінали, пов’язані з пусковими позиціями ракет малої дальності MISTRAL, і включить нові системи IFF у Skydor і батареї середньої дальності HAWK.

Indra Sistemas — іспанська транснаціональна компанія, яка спеціалізується на оборонній, авіаційній, транспортній та космічній сферах. Вона є частиною Indra Group, що складається з двох основних брендів:

  • Indra, що зосереджується на обороні, повітряному русі та космосі;
  • Minsait, що спеціалізується на цифровій трансформації та інформаційних технологіях в Іспанії та Латинській Америці.

Нещодавно Indra підписала з Польщею угоду про радарну систему вартістю 284 мільйони доларів і оголосила про партнерство з Литовськими залізницями для розробки цифрової сигнальної системи блокування для підвищення безпеки залізниці та зв’язку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: