Експерт розкрив спосіб, що знижує витрату моторного мастила без додаткового ремонту

Будь-який двигун витрачає мастило – це нормальний процес роботи системи. Однак не всі показники виявляються в межах норми, іноді стають значно завищеними. Перед тим, як починати накопичувати гроші на капітальний ремонт двигуна, варто спробувати обійтися "малою кров'ю". Моторист профільного сервісу розповів, яким чином можна усунути підвищену витрату мастила.

Підпишись на нас:

Часто трапляється витік мастила. Щоб виявити це, потрібно оглянути двигун та заглянути під машину. Якщо будуть виявлені краплі, ймовірно, що проблема у гумових ущільнювачах. Протікати мастило може через сальники колінвалу та розподільного валу, прокладки, пробку піддону або масляний фільтр. Іноді це може відбуватись через герметик. Усунути проблему можна, замінивши деталі, що відслужили.

Проблема може також полягати і в забитому піддоні картера, де утворюються відкладення через порушення системи вентиляції. Якщо її не усунути, можливі також несправності впускних клапанів та утворення нагару в циліндрах. Перевірити варто клапан тиску цієї системи.

Часто підвищена витрата мастила з’являється на вікових двигунах. Усунути її можна з використанням густішого мастила. Не варто виключати і спеціальні присадки, які також розм’якшують гумові ущільнювачі та продовжують термін їхньої служби. Для очищення відкладень на маслознімних кільцях також допоможе спеціальна автохімія. Іншими причинами підвищеної витрати можуть бути знос маслознімних ковпачків та ущільнень ротора.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: