Азербайджан представив перші три панцерники, які виготовлені всередині країни

Під час міжнародної оборонної виставки ADEX 2024, що проходила в Баку, Азербайджан, місцевий виробник Improtex Group вперше представив свої нові машини ITX-20 H MRAP (Mine Resistant Ambush Protected).

Підпишись на нас:

Автомобіль ITX-20 H MRAP важить 19,5 тонн, оснащений посиленою бронею та кулеметною баштою. Призначений для перевезення особового складу із забезпеченням оптимального захисту від протитанкових мін і вогню кулеметів. Автомобіль забезпечує швидку підтримку та безпечне прибуття команд на місце, покращуючи мобільність у небезпечних середовищах.

Керівник проектів з розмінування Improtex Group LLC Фарід Абдуллаєв повідомив журналістам, що потенційні замовники військової бронетехніки Improtex знаходяться переважно в Південній Азії та Південній Америці. Він також підкреслив, що пріоритетом компанії є насамперед внутрішні потреби країни. Абдуллаєв уточнив, що автомобілі ITX місцевого виробництва спочатку пройдуть ретельні випробування протягом трьох-чотирьох місяців. Компанія також зацікавлена ​​в експорті цих транспортних засобів, визнаючи, що оборонна промисловість є важливою частиною економіки. Він порівняв цю галузь з можливостями Туреччини, де цей сектор швидко розвивається зі значним експортним потенціалом. «Імпротекс» сподівається, що Азербайджан продовжить рух у цьому напрямку та зміцнить потенціал своєї оборонної промисловості.

Панцерник ITX-20 H MRAP (Джерело зображення: Army Recognition)

На виставці ADEX 2024 Improtex Group загалом представила три нові панцерники. Крім ITX-20 H, там були показані моделі ITX-15 M і ITX-6 L. Ці платформи призначені для виконання низки місій, від транспортування особового складу до патрулювання, командних пунктів і медичної евакуації.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: