В автосервісі попередили про важливість дотримання графіка чистки системи кондиціювання в авто

Багато автолюбителів звикли дотримуватися регламенту під час обслуговування своєї машини. При цьому вони забувають, що в деяких ситуаціях подібного недостатньо. Наприклад, якщо говорити про систему кондиціювання повітря, то регламент заміни салонного фільтра становить близько 20-30 тисяч кілометрів. Насправді подібні маніпуляції доводиться здійснювати значно частіше, про що попереджає власник автосервісу.

Підпишись на нас:

Отже, що може вказати на необхідність заміни салонного фільтра? Насправді вже на пробігу 10 тисяч кілометрів після планового ТО, де змінювали цей елемент, можна відчути неприємний запах всередині машини під час роботи штатного обігрівача. Це у свою чергу свідчить не лише про потребу в заміні вищезгаданого фільтра, але й про необхідність проведення чищення всіх повітроводів загалом, а також миття радіатора.

Як показує практика, багато власників виконують лише стандартні маніпуляції з автомобілем у процесі його обслуговування. Так, наприклад, змінюються технічні рідини та фільтри у вказаний заводом виробником термін. Що ж до додаткових дій, щодо миття радіатора, повітроводів та підтримання в чистоті підкапотного простору, то про це багато хто забуває, адже на це немає свого регламенту. Але запах всередині машини може з’явитися не тільки внаслідок несвоєчасної заміни салонного фільтра.

Суть у тому, що всередині системи можуть почати розвиватися бактерії, життєдіяльність яких сприяє появі неприємного запаху. У цьому випадку скільки салонний фільтр не змінюй, проблему це не вирішить. На практиці, що стосується чищення повітроводів, то цю роботу краще довіряти фахівцям і проводити її хоча б кілька разів на рік у процесі зміни сезонів. До речі, в ці моменти додатково можна заповнити запас хладогену в системі кондиціювання повітря.

Сам процес дозаправки кондиціонера можна здійснювати раз чи два на рік, залежно від того, наскільки часто проходить експлуатація транспортного засобу. Безперечно, такий комплексний підхід до обслуговування автомобіля вимагає чималих додаткових вкладень. Однак він забезпечує гарантію, що водій пересуватиметься на своїй машині в комфортних умовах і у нього не відмовить пічка в мороз або не вийде з ладу кондиціонер на сонці влітку.

Що ж до самого салонного фільтра, то тут експерти рекомендують не дотримуватися регламенту, встановленого автовиробником. Міняти фільтруючий елемент потрібно стабільно раз на 10 тисяч кілометрів пробігу або щорічно залежно від того, що настає раніше. Справа в тому, що у наших реаліях він забивається досить швидко. А як показує практика, салонний фільтр не можна просто продути, як це можна зробити з повітряним елементом, встановленим на двигун, оскільки він найчастіше зроблений на вугільній основі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: