Експерти розповіли, що залити у двигун, якщо антифриз википів під час руху

Найчастіше в пробках у водіїв підвищується температура охолоджувальної рідини і виявляється її витік. У цьому випадку заходи необхідно вживати негайно. Експерти розповіли, як можна вчинити у таких ситуаціях, а чого робити не варто.

Підпишись на нас:

Так, при виявленні підвищення температури антифризу, слід негайно включити пічку на повну потужність, після чого знайти місце для зупинки. При цьому можна вимкнути двигун, але запалення залишити, щоб пічка продовжувала відводити тепло від двигуна. Після цього слід підняти капот. Відразу відкривати кришку бачка антифризу не можна – це може призвести до небезпечних наслідків. Але треба оцінити її кількість. Якщо її сильно поменшало, далі їхати не можна – це загрожує перегріванням двигуна та дорогим ремонтом.

У такій ситуації можна спробувати попросити допомоги у проїжджаючих мимо автомобілістів. Перед цим варто з’ясувати, який тип рідини виливався, проте нічого страшного, якщо не буде повного збігу, варіанти класу G12++ є сумісними з усіма марками. Якщо довкола немає машин і охочих допомогти, можна долити дистильовану воду – але це крайній випадок. Вода знижує рівень температури антифризу, тому не рекомендується додавати більше 200-300 мл – це дозволить доїхати до найближчого СТО. Там слід повністю замінити антифриз. Якщо з’ясувалося, що пробитий радіатор або порвався патрубок, продовжувати рух не можна і доливання тут не допоможе. Єдиний вихід – виклик евакуатора для доставки машини до СТО.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: