Експерти назвали кілька причин, чому водіям варто побоюватися опалого листя

Рано восени мало хто з водіїв поспішає перевзувати свою машину, оскільки температура повітря ще недостатньо низька. Однак не тільки крига становить небезпеку на дорозі, а й вологе опале листя. Причому воно впливає на керованість, та стан транспортного засобу.

Підпишись на нас:

Насправді осінь – це дуже гарна пора року. Однак за цією красою ховаються й серйозні небезпеки. Особливо це стосується автовласників. Опале жовте і червоне листя виглядає ефектно, але приховує під собою цілий букет сюрпризів. Насамперед перебування листя на дорозі знижує зчеплення з покриттям. Полотно стає дуже слизьким, що позначається на керованості транспортного засобу. Звичайно, що збільшується і гальмівний шлях.

Крім того, опале листя небезпечне для стану лакофарбового покриття автомобіля. Під впливом вологи починається виділятись дубильна кислота. А вона, у свою чергу, залишає на корпусі машини плями жовтуватого відтінку. У результаті це може призвести до передчасної появи корозії. Ще опале листя може забиватися у відсік, який служить для захисту каналів вентиляції та відведення води. Він розташовується між лобовим склом та капотом. В результаті це призводить до порушення циркуляції повітря, через що виникає парниковий ефект. Тому в салоні буде присутній запах цвілі та вогкості, а вікна почнуть постійно потіти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: