В Південній Кореї об’єднали нову безпілотну систему залпового вогню безпілотників із системами РСЗВ Chunmoo та L-SAM

На міжнародній оборонній виставці Корейської армії (KADEX) 2024 південнокорейське агентство розвитку оборони (ADD) у співпраці з компанією Hanwha Aerospace представило багатопускову установку безпілотника. Ця система має модульну конструкцію стартових майданчиків, здатними розгортати кілька малорозмірних дронів, і рейковими стартовими майданчиками для дронів середнього розміру.

Підпишись на нас:

Керована дистанційно під керуванням наземного транспортного засобу, система може одночасно розгортати безпілотники різних розмірів і форм. Її також можна інтегрувати з існуючими платформами, такими як система залпового вогню Chunmoo (MRLS) і зенітно-ракетна система великої дальності L-SAM.

У рамках паралельної розробки Korea Aerospace Industries (KAI) і Kia Motors також представили новий модульний транспортний засіб для безпілотників 4×4 . У цьому транспортному засобі Kia K151 Raycolt поєднується з компактним і багатоцільовим модульним безпілотним літальним апаратом KAI (CMMAV). Відображаючи глобальну тенденцію до вдосконалення безпілотних літальних систем, ця співпраця спрямована на підвищення можливостей дронів для цілого ряду військових застосувань.

Цей новий транспортний засіб-носій безпілотника поєднує в собі Kia K151 Raycolt із компактним і багатоцільовим модульним БПЛА (CMMAV) KAI і має можливість запускати до 20 безпілотників. (Джерело зображення: Army Recognition)

CMMAV — це модульний БПЛА, призначений для кількох місій, який характеризується здатністю швидко змінювати корисне навантаження відповідно до конкретних вимог. Його універсальність дозволяє йому виконувати розвідку, спостереження, рекогносцировку (ISR), ретрансляцію зв’язку та нанесення ударів. Розроблений для запуску контейнерів, CMMAV підходить для розгортання наземними, військово-морськими та повітряними силами та включає технологію роя для скоординованих операцій безпілотників.

Система включає трубчасті пуски, точні засоби управління польотом і інтегровану систему управління вогнем командування, управління, зв’язку, комп’ютерів і розвідки (C4S). Хоча конкретні показники продуктивності, такі як висота, швидкість і витривалість, не були детально описані, очікується, що багатомодульна вантажопідйомність CMMAV підтримуватиме низку військових функцій.

Ці дві південнокорейські новинки віддзеркалюють подібні розробки в інших країнах, щоб поєднати зграї безпілотників, багаторазові пускові системи та транспортні засоби, які вже є на озброєнні їхніх національних збройних сил.

Наприклад в Росії розробляється безпілотна система залпового вогню (MLDS) на базі бронемашини Kamaz 5350 Patrol з колісною формулою 6×6. Ця система призначена для запуску безпілотників-камікадзе Lancet за допомогою 16 транспортно-пускових контейнерів, що дозволяє швидко розгортати до 64 безпілотників за допомогою трубчастого методу замість традиційної системи запуску з катапульти.

Прототип MLDS на базі бронемашини Kamaz 5350 Patrol 6x6 призначений для запуску безпілотників-камікадзе Lancet з 16 транспортно-пускових контейнерів, що дозволяє швидко розгортати до 64 безпілотників
Прототип MLDS на базі бронемашини Kamaz 5350 Patrol 6×6 призначений для запуску безпілотників-камікадзе Lancet з 16 транспортно-пускових контейнерів, що дозволяє швидко розгортати до 64 безпілотників

Безпілотники Lancet, розроблені компанією Zala Aero Group, оснащені оптико-електронними та телевізійними системами наведення, що забезпечує точне керування на завершальному етапі польоту. Вони мають радіус дії 40 кілометрів, злітну вагу 12 кілограмів і можуть розвивати швидкість до 300 кілометрів на годину. Безпілотники можуть нести різні типи боєголовок, у тому числі осколково-фугасні, термобаричні та осколково-фугасні протитанкові (HEAT), що робить їх універсальними інструментами для російської армії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: