Водіям пояснили, чому двигун має попрацювати кілька хвилин після запуску

До проблем у роботі двигуна авто та трансмісії може призвести різкий початок руху відразу після ввімкнення запалювання. І на це є причини, якими поділився автоексперт.

Підпишись на нас:

Так, після запуску двигуна мастило ще не встигає рівномірно розподілитись по системі, що при русі може прискорити знос комплектуючих. Крім того, більшість сучасних автомобілів обладнано електронними системами, які приводяться в дію лише через деякий час після того, як мотор почне свою роботу. Це стосується систем впорскування палива та запалення.

Також двигун після запуску працює на підвищених оборотах, що підвищує навантаження на деякі деталі та коробку передач. На завершення нагадаємо і про важливість деякого простою після ввімкнення запалення для довкілля. Вже доведено, що після різкого старту кількість шкідливих речовин, що викидаються в атмосферу, суттєво зростає, тоді як плавний початок руху знижує ризик забруднення повітря.

Щоб цього уникнути, важливо дати двигуну попрацювати деякий час на холостих оборотах. Причому це актуально не лише для холодного запуску ДВЗ. До речі, сучасні системи не потребують тривалого прогріву. Достатньо буде й кількох хвилин.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: