Росія відправляє в Україну все більше вживаної бронетехніки: відео

Підпишись на нас:

Відео транспортування російських танків Т-72Б3М і вантажівок через Санкт-Петербург, що потрапило в Мережу, викликало інтерес у спостерігачів. Кадри було знято поблизу 61-го танкоремонтного заводу, де бойові машини проходять ремонт і модернізацію.

У ролику видно кілька вантажівок “Урал”, хоча користувачі соціальних мереж зазначають, що в складі ешелону могли перебувати й інші транспортні засоби, включно з позашляховиками УАЗ, які у відео не зафіксовані.

Згідно з матеріалами Defence24, кількість танків Т-72Б3М на передовій зменшується, що зумовлено дефіцитом запасних частин, особливо для силових установок. Порівняно з моделями Т-62М і Т-90М, вищевказані машини рідше надходять на фронт через нестачу вузлів і агрегатів. За версією Oryx, окупанти втратили на полі бою щонайменше 644 одиниць Т-72Б3.

Танк Т-72Б3М являє собою останню модернізацію серії Т-72 з 1130-сильним дизелем В-92С2Ф. Основне озброєння бойової машини – гладкоствольна гармата 2А46М-5 калібру 125 мм з опцією ведення вогню керованими ракетами 9К119М “Рефлекс-М”.

Додатково встановлено кулемети ПКТ і НСВТ калібру 7,62 і 12,7 мм відповідно. Захист посилено динамічними модулями “Релікт” з боків корпусу і башти. За цілісність моторного відділення відповідають спеціальні металеві екрани.

Втрати від вогню ЗСУ і дефіцит запчастин ускладнюють експлуатацію Т-72Б3М, сходяться на думці експерти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: