Не робіть цієї помилки: експерт розповів, що буде, якщо повторно завести авто

Повторний запуск двигуна, що вже працює, — ситуація, з якою може зіткнутися кожен водій, особливо в шумній обстановці або через неуважність. Сучасні двигуни працюють настільки тихо, що часом складно зрозуміти, чи він запущений. Варто знати, що станеться, якщо знову спробувати завести автомобіль.

Підпишись на нас:

Запуск двигуна відбувається за допомогою стартера – невеликого електродвигуна, який обертає колінвал і забезпечує запуск ДВЗ. Зазвичай після запуску силового агрегату ланцюг розмикається і стартер більше не бере участі в роботі мотора.

Якщо водій помилково поверне ключ повторно, результат залежить від віку та конструкції автомобіля. У старих моделях, де немає захисних механізмів, можна почути характерний скрегіт металу. Це трапляється тому, що стартер знову намагається зачепитися за маховик, який уже рухається. Такі дії можуть призвести до пошкодження механізмів.

Зазначимо, що в сучасних автомобілях вбудований захист, який блокує повторний запуск двигуна, запобігаючи спрацюванню стартера та пов’язаним з цим можливим пошкодженням. А машини із системою Start-Stop просто заглохнуть, якщо водій повторно натисне кнопку запуску.

Таким чином, у сучасних автомобілях із захисними системами ризик зведений до мінімуму, а в моделях з кнопковим запуском система просто зупинить двигун. Проте водіям старіших машин важливо бути уважними, щоб уникнути подібних ситуацій та продовжити термін служби свого авто.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: