Як їздити на авто з «роботом», щоб продовжити ресурс трансмісії

Останнім часом на ринку з'явилося багато машин, укомплектованих роботизованою КПП. І вони мають досить високий попит. Однак поводитися з «роботом» слід обережно, щоб він мав тривалий термін служби. Варто знати, як правильно експлуатувати транспортний засіб із цим типом трансмісії, щоб уникнути передчасних поломок.

Підпишись на нас:

Отже, їздити на РКПП потрібно так само, як і на машинах з «автоматом». Зокрема, не слід одночасно натискати на педалі газу і гальм, коли активовано режим Drive. Від одного разу нічого страшного не трапиться, але після кількох таких стартів електроніка може переключитися в щадний  режим. Зменшити навантаження на КПП можна, якщо використовувати ручний режим під час їзди в пробках. Крім того, не варто включати Drive, Reserve та Parking до того моменту, поки ТЗ повністю не зупинився.

Також на машинах із «роботом» експерти радять уникати різких стартів. Рушати з місця краще плавно. Те саме стосується і буксирування важкого причепа. Різкі прискорення та гальмування у такій ситуації можуть пошкодити трансмісію. Що стосується бездоріжжя, то краще взагалі не виїжджати на такий тип місцевості машиною з даною КПП. Це пов’язано з тим, що пробуксовка може призвести до перегріву коробки. А під час руху накатом водію слід перемикатися в режим N. Наприкінці хотілося б наголосити на важливості регулярного обслуговування «робота». Адже раннє виявлення проблеми допоможе усунути її із меншими витратами для власника.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: