Rheinmetall і GDLS створюють новий панцерник для заміни 3800 одиниць БМП Bradley в армії США

У гонці за розробкою наступної бойової машини піхоти для армії США, яка має замінити відому Bradley, компанії American Rheinmetall і General Dynamics Land Systems (GDLS) нещодавно досягли важливої ​​віхи. Обидві компанії завершили попередній аналіз проектів своїх відповідних кандидатів, відзначивши значний прогрес у програмі XM30. Цю розробку підтвердив генерал-майор Гленн Дін, виконавчий директор армійської програми наземних бойових систем, під час щорічної конференції Асоціації армії США.

Підпишись на нас:

У червні 2023 року GDLS і American Rheinmetall були обрані з п’яти конкурентів для продовження етапу детального проектування, тоді як Point Blank Enterprises, Oshkosh Defense і BAE Systems були усунені. Зараз обидві компанії працюють над створенням панцерника з дистанційно керованою 50-мм гарматою, протитанковими ракетами, системами активного захисту та широким набором датчиків.

Армія США має на меті замінити приблизно 3800 автомобілів Bradley, які перебувають на озброєнні з 1980-х років, у рамках програми Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV). Нові транспортні засоби, які будуть гібридними, запропонують підвищену летальність і передові системи датчиків, одночасно зменшуючи розмір екіпажу та покращуючи захист і універсальність.

Армія США має на меті замінити приблизно 3800 автомобілів Bradley, які перебувають на озброєнні з 1980-х років, за програмою Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV) (Джерело зображення: Міністерство оборони США)
БМП Bradley

XM30 стане частиною армійського портфоліо транспортних засобів нового покоління. Він розроблений відповідно до сучасних вимог на полі бою, інтегруючи гібридно-електричні системи приводу та екіпаж із двох осіб із місцем для шести піхотинців. Машина включатиме дистанційно керовану башту з 50-мм гарматою та можливість модернізації 30-мм версії, а також розширені можливості самозахисту та цифрову архітектуру.

Контракти на етапі розробки цієї програми оцінюються приблизно в 1,6 мільярда доларів США, причому очікується, що загальна програма потребуватиме 45 мільярдів доларів США до її завершення. Генерал-майор Дін зазначив, що армія може отримати прототипи раніше, ніж очікувалося, причому перші прототипи очікуються протягом 18-20 місяців після остаточного затвердження проекту.

Остаточний вибір дизайну XM30 заплановано на 2027 фінансовий рік, а вихід на повний спектр послуг планується через два роки. Використання цифрових інструментів прискорило процес проектування, забезпечивши швидкий зворотній зв’язок від солдатів на кожному етапі.

Полковник Кевін Бредлі, керівник відділу модернізації бойових машин, наголосив на перевагах зворотного зв’язку солдатів під час віртуальних і фізичних випробувань, які призвели до коригування конструкції, щоб краще відповідати експлуатаційним вимогам. Обидві компанії внесли різні модифікації, від налаштувань інтерфейсу до значних структурних змін.

До команди американського Rheinmetall входять Textron Systems, RTX, L3Harris Technologies і Anduril Technologies, а GDLS співпрацює з GM Defense, Applied Intuition і AeroVironment, які інтегрують свої боєприпаси Switchblade в машину. GDLS також співпрацює з General Dynamics Mission Systems, щоб включити передові мережеві, радіо- та кібер-можливості.

З американськими Rheinmetall і GDLS, які змагаються за заміну Bradley, програма XM30 представляє серйозний технологічний виклик для армії США, водночас надаючи можливість впроваджувати інновації та адаптувати бойові машини до мінливих потреб на полі бою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: