Експерт назвав автомобілі, в двигунах яких швидко зношуються ланцюг ГРМ

Підпишись на нас:

Як відомо, деякі моделі автомобілів мають свої «слабкі місця», і одне з них – швидке зношування ланцюга газорозподільного механізму (ГРМ). Експерт поділився інформацією про машини, які найчастіше стикаються з цією проблемою.

На першому місці опинилися автомобілі з двигуном 1.4 TSI від Volkswagen. Хоча виробник обіцяв, що ланцюг прослужить 100 тисяч кілометрів, на практиці вже до 60 тисяч він міг розтягнутися настільки, що починав перескакувати. Це загрожувало серйозними поломками. На щастя, у пізніших версіях двигуна проблему вирішили, збільшивши ресурс ланцюга до 120 тисяч кілометрів. Такий мотор можна зустріти у Volkswagen Tiguan та Skoda Octavia.

Не краще справи у двигуна 1.2 TFSI, який ставили на Audi A3. Тут ланцюг ГРМ витримував лише 50 тисяч кілометрів. SsangYong теж потрапив до цього списку: після оновлення кросовер Actyon отримав дволітровий мотор, ланцюг якого служив близько 70 тисяч кілометрів. Експерти радять власникам цих моделей бути особливо уважними до стану ГРМ.

Щоб уникнути неприємностей, варто звертати увагу на ознаки зношення ременю або ланцюга. Серед них – падіння потужності двигуна, утруднений запуск, вібрації, підвищена димність та дивні звуки з моторного відсіку. Якщо помітили щось подібне, краще не відкладати візит до автосервісу. Своєчасна діагностика та обслуговування допоможуть уникнути дорогого ремонту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: