ЗСУ використовують легкий мобільний мінометний комплекс Scorpion Light, встановлений на Toyota Land Cruiser

Згідно із зображенням, оприлюдненим в аккаунті X B-AREV, українські збройні сили почали використовувати американський мобільний мінометний комплекс Scorpion у своїх поточних військових операціях. Ця передова система, встановлена ​​на Toyota Land Cruisers, уже з’являлася в навчальних відео, опублікованих у жовтні 2023 року, а незабаром після цього елітні солдати українського підрозділу спеціального призначення «Кракен» продемонстрували її використання в бойових умовах.

Підпишись на нас:

Scorpion Light — це передова мобільна мінометна система, розроблена іспанською компанією Milanion NTGS (відома як Alakran) і продана американській компанії Global Ordnance. Його конструкція розроблена для операцій «стріляй і переміщуйся», що дозволяє силам оборони вести вогонь з мінометів і швидко передислокуватися до того, як ворог зможе нанести зустрічний удар. Alakran відрізняється маловідкатною системою, що дозволяє вести вогонь з мінометів без істотного поштовху машини, зберігаючи при цьому мобільність і стійкість.

Іспанська мінометна система Alakran пропонує вражаючі можливості стрільби залежно від використовуваного міномета. При оснащенні 81-мм мінометом система може досягати дальності стрільби до 6 кілометрів. Однак, використовуючи більший 120-мм міномет, Alakran може забезпечити максимальну дальність стрільби до 8,2 кілометрів, забезпечуючи значну далекобійну артилерійську підтримку для піхотних підрозділів у польових умовах.

Оснащений комп’ютеризованою, повністю цифровою системою керування вогнем, Alakran дозволяє точно вловлювати цілі та швидко вести вогонь, що ще більше підвищує його ефективність у польових умовах. Цифрова автоматизація системи значно скорочує час між ідентифікацією цілі та відкриттям вогню. Він пропонує максимальну дальність стрільби, яка може змінюватися залежно від типу використовуваного міномета, причому 120-міліметровий варіант забезпечує особливо велику відстань.

Однією з ключових переваг є здатність вистрілити вісім снарядів менш ніж за дві хвилини. Крім того, система може похвалитися швидким часом розгортання, коли її вогнева позиція готова менш ніж за 30 секунд.

Ще одна відмінна особливість Alakran — це його платформонезалежність, тобто його можна встановлювати на різні транспортні засоби. Незважаючи на те, що в ЗСУ обрали Toyota Land Cruiser для максимальної мобільності, система також може бути встановлена ​​на бронетранспортери або навіть спеціалізовані транспортні засоби, які використовуються повітряно-десантними підрозділами або підрозділами спеціального призначення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: