Kia представила новий кросовер Niro Tri-Fuel, який має запас ходу 1600 км

Підпишись на нас:

Після того, як японська компанія Subaru повідомила про запуск гібридного Crosstrek із запасом ходу 1000 кілометрів, корейський виробник KIA вирішив підняти планку ще вище, представивши Kia Niro Tri-Fuel 2025 року – автомобіль, здатний проїхати 1600 кілометрів без дозаправки. Ця модель обіцяє стати однією з найбільш далекобійних у сегменті доступних цивільних авто.

Новий кросовер Kia - Niro Tri-Fuel

Особливість цього авто в тому, що крім звичайного бензинового двигуна та електромотора, він може працювати на зрідженому газі (LPG). Там, де зазвичай знаходиться запасне колесо, встановлений газовий бак об’ємом 40 літрів. Бензиновий бак вміщує 42 літри. При цьому автомобіль оснащений 1,6-літровим бензиновим двигуном потужністю 90 к.с. та електромотором на 43 к.с. з батареєю ємністю 1,32 кВт · год. Загальна потужність системи складає 126 к.с.

Kia - Niro Tri-Fuel

У машині передбачена спеціальна кнопка поруч із кнопкою запуску двигуна, яка дозволяє перемикатися на роботу від газу та контролювати його залишок у баку. Переобладнання автомобіля під використання LPG виконує компанія BRC, що входить до Westport Fuel Systems Italia. При цьому зберігається заводська гарантія на 7 років або 150 000 км пробігу.

Kia - Niro Tri-Fuel_

Ціни на базову комплектацію такої версії починається від 37 300 доларів (1,5 млн гривень), а топова коштуватиме 42 400 доларів (1,7 млн гривень). Поки що новинка буде доступна тільки на італійському ринку, де стане першим повноцінним гібридом з можливістю роботи на зрідженому газі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: