Водіям розповіли, що обов’язково потрібно чистити під капотом автомобіля

Догляд за автомобілем має включати кілька обов'язкових процедур, серед яких значиться і очищення простору під капотом. При цьому не всі знають, як це потрібно робити правильно і як часто. Директор з автосервісу розповіла про те, на що обов'язково варто звернути увагу під час чищення під капотом транспортного засобу.

Підпишись на нас:

Перше, на чому наголосила експерт, це наявність підтікань. В ідеалі їх не повинно бути. Якщо ж на двигуні є сліди рідини, це може вказувати на ряд проблем з агрегатом, які необхідно терміново виявити і усунути. Зробити це можна у найближчому сервісі. Не рекомендується накопичувати бруд під капотом, оскільки він має властивість утримувати вологу та погіршувати теплообмін. Крім цього, він може стати причиною виходу з експлуатації електрообладнання. Безпечно та ефективно позбутися бруду під капотом можна за допомогою струменя стисненого повітря.

При цьому мити мотор та інші деталі спеціальною хімією самостійно не варто, тому що можна завдати непоправної шкоди ключовим вузлам агрегату. Цю процедуру краще довірити спеціалістам на станції техобслуговування. На окрему увагу заслуговує повітряний фільтр, який потрібно періодично змінювати, оскільки від нього залежить ефективність роботи ДВЗ. Радіатор також потрібно очищати від бруду, а проводку слід перевіряти на наявність пошкоджень.

Що стосується акумулятора, то його клеми також можуть накопичувати бруд, який необхідно періодично видаляти. За рахунок цього буде забезпечено гарний контакт. Після чищення клеми потрібно обробити спеціальним спреєм, який утворює захисний шар.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: