Фахівці назвали найекономічніші гібриди цього року

Підпишись на нас:

Редакція англомовного видання WhatCar провела дослідження гібридних авто на економічність і явила світу ТОП-10 лідерів ринку за цим параметром. У представленому нижче списку витрата палива вказана з розрахунку кількості літрів на 100 кілометрів пробігу. Примітно, що 60% переліку займають “дітища” Toyota, одне з яких удостоїлося першого місця.

Найекономічніші гібриди у 2024 році та їхні основні характеристики (у міру зниження споживання)

Toyota RAV4 2.5 Hybrid 2WD

У середньому цей кросовер споживає 5,75 л. на сотку. В умовах міських поїздок машині потрібно 3,07 л., тоді як на автомагістралях витрата зростає до 7,45 л. У заміській місцевості середній показник споживання – 5,23 літра. Завдяки гібридній силовій установці та передньому приводу, RAV4 поєднує економічність і достатню потужність для міських і міжміських поїздок.

Toyota Corolla Touring Sports 2.0 Hybrid

Цей універсал демонструє середню витрату на рівні 5,73 л. Під час переміщення містом споживання становить 4,13 л., що трохи вище, як порівняти з попередниками, але все одно є досить гідним показником. На шосе автомобіль споживає близько 7,11 л., а за містом – 4,97 л., пропонуючи тим самим відмінний баланс між економічністю і комфортом.

Kia Niro Hybrid

Це авто вирізняється хорошою паливною економічністю із середньою витратою 5,65 л. В умовах міського руху об’єм споживання – 5,74 л., що є одним із найкращих показників у категорії. На трасах витрата становить 6,43 л., а в заміській місцевості – 4,68 л. Дана модель привертає універсальністю та ефективністю за рахунок комфортного водіння і невеликих витрат.

Suzuki Swace 1.8 Hybrid

Цей гібрид має середню витрату пального 5,63 л. Під час руху містом показник знижується до 3,26 л. На автострадах витрата становить 7,36 л., а за містом – 4,85 л. Авто поєднує практичність універсала з гарною паливною економічністю.

Toyota Prius 1.8 VVT-i

Ця культова модель у середньому споживає 5,62 л. У місті витрата становить 3,89 л., що є чудовим показником в умовах щільного трафіку. На трасі машина з’їдає 6,77 л., а на заміських дорогах – 4,71 л. “Пріус” залишається одним з найпопулярніших представників у гібридному сегменті завдяки надійності та економічності.

Renault Clio 1.6 Hybrid 140

Цей представник французького автопрому може похвалитися середньою витратою на рівні 5,46 л. У міських умовах авто споживає 5,1 л., зберігаючи тим самим паливну ефективність під час частих зупинок і стартів. На шосе витрата зростає до 6,6 л., а за містом – до 4,38 л. “Кліо” пропонує розумний компроміс між потужністю та економічністю.

Honda Jazz 1.5 i-MMD Hybrid

Ця “музична” модель замикає трійку лідерів за рахунок низької (5,02 л.) середньої витрати пального. У місті авто споживає 4,1 л,, а на автомагістралях – 6,49 л. В умовах заміських доріг витрата знижується до 3,87 л. “Джаз” завоював довір’я міських жителів компактністю, надійністю та економічністю.

Toyota Yaris 1.5 Hybrid

Незмінний фігурант всіляких рейтингів цього разу виявився другим із середнім показником 4,72 л. У міських умовах автомобіль демонструє вражаючу витрату на рівні 3,53 л. На автострадах споживання становить 6,03 л., а за містом – 3,82 л. Модель виділяється високою паливною ефективністю і маневреністю.

Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid

Лідер рейтингу має показник середньої витрати в 4,69 л. У міських умовах цей гібрид відрізняється найменшим споживанням на рівні 2,74 л. На трасах витрата зростає до 6,2 л., а на заміських дорогах – до 4,0 л. Володар першого місця вдало поєднує компактні габарити з відмінною прохідністю та найкращою на ринку гібридів економічністю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: