В Японії сфотографували гіперзвуковий плануючий транспортний засіб

Підпишись на нас:

Серія нових фотографій, що демонструють японську систему гіперзвукової зброї, також відому як Hyper-Velocity Gliding Projectile (HVGP), з’явилися в соціальних мережах.

Зображення, опубліковані користувачем X, показують ракету-носій на трейлері, що потенційно підтверджує прискорений прогрес у будівництві цієї зброї:

«Випробувальна машина, яка, ймовірно, призначена для високошвидкісних плануючих ракет, була помічена під час транспортування пізно вночі…», — написав користувач 柚子 (@RJR114C).

HVGP, розгортання якого заплановане в Японських сухопутних сил самооборони (JGSDF) до 2026 року, є частиною амбіційного поштовху Японії щодо розширення свого ракетного потенціалу в світлі проблем регіональної безпеки, зокрема через військову наполегливість Китаю та розширення ракетної програми Північної Кореї.

Розробка HVGP, яка спочатку була запланована на пізніший випуск, відбувалася швидко, оскільки Японія змінювала свої стратегічні оборонні пріоритети. Ракета, важливий елемент семи внутрішніх ракетних ініціатив Японії, призначена для посилення контрударного потенціалу Японії та забезпечення її інструментом для нанесення точних ударів, крок, який є значним зрушенням для країни, яка традиційно зберігає оборонну позицію після світової війни.

Раніше в цьому році японське Агентство закупівель, технологій і логістики (ATLA) оголосило про успішне випробування гіперзвукової зброї в Сполучених Штатах. Ці випробування, проведені в Каліфорнії в березні та квітні, були першими відомими гіперзвуковими випробуваннями в Японії та ознаменували віху в розвитку системи. Коротке відео, що демонструє фазу прискорення HVGP, також опублікувало ATLA.

Очікується, що HVGP запровадить новий рівень стримування для Японії завдяки своїй здатності рухатися на гіперзвукових швидкостях, потенційно ухиляючись від поточних систем протиракетної оборони, водночас завдаючи високоточних ударів. Інвестиції Японії в гіперзвукові та передові ракетні технології підкреслюють значну еволюцію її оборонної доктрини, сигналізуючи про готовність ефективно протистояти регіональним загрозам, що розвиваються, і стримувати їх.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: