Rheinmetall починає виробляти в Україні бойову машину піхоти Lynx

Компанія Rheinmetall запустила свій перший завод в Україні і завершує будівництво другого, повідомив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер в інтерв'ю ТСН.

Підпишись на нас:

Тепер німецький оборонний гігант збирається виробляти передову броньовану техніку та боєприпаси всередині країни, а перша партія бойових машин піхоти Lynx очікується до кінця року.

Оскільки Rheinmetall розширює свою присутність в Україні, Паппергер повідомив, що готуються плани щодо будівництва додаткових потужностей, включаючи фабрику з виробництва боєприпасів і спеціалізований завод з виробництва пороху:

«Ми повністю віддані підтримці оборонної промисловості України, забезпечуючи виробництво та обслуговування необхідного обладнання всередині країни», — сказав Паппергер.

БМП Lynx, вперше представлена ​​в 2016 році, є флагманською бойовою машиною Rheinmetall, розробленою, щоб витримувати суворі умови на полі бою, одночасно адаптуючись до мінливих потреб місії. Він представлений у двох основних комплектаціях:

  • модель KF31 вагою до 38 тонн оснащена двигуном потужністю 755 кінських сил, який розвиває швидкість до 65 км/год;
  • більший варіант KF41 може важити до 50 тонн і оснащений двигуном потужністю 1140 кінських сил, здатним розвивати швидкість до 70 км/год.

Захисні характеристики Lynx включають броню, виготовлену з балістичної сталі, інтегровану з подвійним посиленням корпусу для пом’якшення пошкоджень від вибухів. Додаткова модульна броня містить металеві та керамічні елементи, що дозволяє БМП витримувати 25-мм бронебійні снаряди на дистанціях до 500 метрів. Покращена конструкція корпусу забезпечує стійкість від вибухових пристроїв, що містять до 10 кг тротилу. Автомобіль також пропонує можливість інтегрувати систему активного захисту (APS) для протидії протитанковим загрозам.

Важливим елементом дизайну Lynx є акцент на безпеку екіпажу. Боєприпаси зберігаються окремо від відділення особового складу, що мінімізує ризик прориву броні. Компонування транспортного засобу забезпечує достатній простір у кабіні, гарантуючи, що навіть якщо одна секція пошкоджена, весь екіпаж і пішохідний персонал залишаються захищеними.

Lynx від Rheinmetall має модульну архітектуру, що дозволяє використовувати спеціалізовані конфігурації для різноманітних бойових і допоміжних завдань. Ця адаптивність зменшує вимоги до навчання, оскільки основні системи залишаються узгодженими в різних варіантах, оптимізуючи логістику та оперативну підтримку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: