Lexus готує до виходу компактний електрокросовер BX: перші зображення

Підпишись на нас:

Компанія Lexus активно працює над новим компактним паркетником, який працюватиме на електриці і виявиться наступником моделі UX. Перші подробиці про проект з’явилися ще на початку цього року, а тепер стало відомо, як він виглядатиме.

Подробиці

Рендерні зображення Lexus BX (за чутками називатиметься автомобіль буде саме так) опублікувало японське видання «BestCarWeb».

Lexus BX

На думку незалежних дизайнерів із «країни сонця, що сходить» новинка «Лексус» отримає передню частину кузова, натхненну сучасними моделями марки з вузькими бумерангами світлодіодних денних ходових вогнів, а також напівкруглими блоками основної світлотехніки.

Радіаторних ґрат у BX не буде, оскільки електрокару ця решітка не потрібна.

А ось що у компактного «паркетника» Lexus буде, так це дах, що наче парить в повітрі. Цей ефект створюється завдяки затемненим заднім стійкам кузова.

Іншою характерною особливістю моделі стануть ліхтарі на п’ятих дверях, об’єднані в загальний блок з вигравіруваною назвою марки посередині.

Довжина нового електрокросовера має становити 4300 мм, ширина – 1750 мм, а висота – 1550 мм. В основу моделі ляже платформа e-TNGA, яка має на увазі варіанти як з одномоторним компонуванням, так і 2-моторним (для повнопривідних машин).

Lexus BX

Передбачається, що ємність батареї передньопривідного кросовера дорівнюватиме близько 50 кВт/год, тоді як у повнопривідного BX цей показник складе 60 кВт/год. У середньому на одному заряді такі кросовери матимуть змогу проїжджати до 450 кілометрів.

Офіційна прем’єра Lexus BX має відбутися вже протягом 2023 року. У продаж кросовер надійде наприкінці цього – на початку наступного року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: